Norges største møtepunkt for kunst
 
Skjermbilde+2018-12-11+kl.+10.53.40.jpg

Oslo Grafikkmesse 2019 er dessverre over for i år.

Norges største kunstmesse vil kjøres igang igjen på samme adresse, med forbehold, i 2020 hos Blomqvist Kunsthandel.

Klikk HER for å lese Subjekt sin artikkel om årets Grafikkmesse 2019. klikk HER for å se reportasjen til KUNZT.

Mer informasjon vil bli publisert fortløpende opp mot årsskifte.

Kontakt oss nederst på siden for spørsmål.


(2019) Utvalgte kunstnere:

Marianne Heske, Håkon Bleken, Sverre Malling, Thora Dolven Balke, Bjarne Melgaard, Håkon Gullvåg, Linn Pedersen, Frank Brunner, Olav Christopher Jenssen, Kjell Nupen, Sverre Bjertnes, Svein Bolling, Lars Elling, Tor-Arne Moen, Kjell Eirik Killi Olsen, Per Kristian Nygård, Gerd Tinglum, Anders Sletvold Moe, Ole Martin Lund Bø, Christian Tunge, Ingrid Eggen, Audun Alvestad, Marthe Bleu, Kenneth Alme, Thomas Kvam, Bjarne Bare, Lars Morell, Martin Schreiner, Jan Christensen, Magnus Vatvedt, Christer Glein, Behzad Farazollahi, Marianne Brekke, Ingri Haraldsen, Josefine Lyche

og mange fler..

(2019) Utvalgte Gallerier:

 
Dropsfabrikken_logo_medium (1).jpg

Dropsfabrikken

Dropsfabrikken åpnet våren 2018, i et gammelt fabrikklokale i Ila, Trondheim. Navnet er hentet fra byggets historie som fra 1899 - 1970 fungerte som Trondhjems Dropsfabrikk AS. Vårt satsningsområde er først og fremst den norske samtidskunsten. Gjennom utstillingene ønsker vi å skape en ny møteplass for den visuelle kunsten i Trondheim. Dropsfabrikken har et sterkt fokus på å introdusere nyetablerte kunstnerne, ofte i dialog med de godt etablerte.

En tendens i norsk samtidskunst er en forsterket interesse for håndverket og materialets betydning, og dette danner utgangspunkt for vårt utstillingsprogram. Gjennom 6-8 skiftende utstillinger i året, der kunstnere sammenstilles på nye måter, vil vi vektlegge formidling av utstillingene gjennom kurs og foredrag for å skape gode kunstopplevelser og utdanne et nytt publikum. 

Et utvalg av hva du kan se hos Dropsfabrikken under Grafikkmessen 2019: Gerd Tinglum: Nytt fargealfabet, 2018, 29 deler, tresnitt på papir, 64 x 50 cm

Et utvalg av hva du kan se hos Dropsfabrikken under Grafikkmessen 2019:
Gerd Tinglum: Nytt fargealfabet, 2018, 29 deler, tresnitt på papir, 64 x 50 cm

Silketrykk, Anders Sletvold Moe

Silketrykk, Anders Sletvold Moe

Tresnitt, Per Kristian Nygårds

Tresnitt, Per Kristian Nygårds

 
41833318_1018211918358931_84007082113630208_o.png
 

Galleri Golsa

Galleri Golsa er et ungt galleri med fokus på internasjonal samtidskunst. Siden 2015 har de vært med å utfordre den norske kunstscenen og gjort flere spektakulære utstillinger med blant annet Bjarne Melgaard / Sverre Bjertnes, Rob Pruitt og Yves Scherer. Gard Eiklid og Tuva T. Trønsdal, som står bak galleriet, har som ambisjon å formidle kunst av høy kvalitet til et norskt publikum.

Siden de åpnet har de vært med på kunstmesser i New York, Miami, Athen og København. Der de har vært med for å vise norsk kunst til et internasjonalt publikum.

For Oslo Grafikkmesse vil Golsa presentere et utvalg av samarbeidsgraffikken til Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes, to av norges mest etablerte kunstnere. I januar 2018 ble dette grafikksamarbeidet vist for første gang i utstillingen "NOE MAA GAA I STYKKER". 

11.JPG
07.JPG
23.JPG
kunstverket_jubileumslogo_30ar.png
 

Kunstverket

Kunstverket Galleri har siden etableringen i 1989 arbeidet med formidling av nordisk samtidskunst av høy kvalitet. I dag representerer galleriet grafikk og arbeider på papir av Nordens fremste kunstnere. Galleriet holder til i Kirkegata 5 i Kvadraturen og har i dag 8 ansatte innen områdene galleri/utstillinger, utsmykking og edisjon.

Kunstverket Galleri har som formål å fremme grafikk og andre arbeider på papir ved å skape og promotere utstillinger som viser de fremste grafikerne i Norden. Utstillingsprofilen legger vekt på å bringe noe unikt til hver utstilling; vise publikum at grafikk er et uavhengig og rikt kunstnerisk uttrykk på samtidskunstscenen. Kunstnere vi representerer skal som en hovedregel være utdannet på akademinivå, og være kjøpt inn av sentrale nasjonale og/eller internasjonale institusjoner. Gjennom vår edisjonsvirksomhet samarbeider vi aktivt med nordiske kunstner og grafikkverksteder.

Faste kunstnere inkluderer Inger Sitter, Ørnulf Opdahl, Per Kleiva, Håvard Homstvedt, Sidsel Westbø, Sverre Bjertnes og Håkon Bleken.

 Kunstverket Galleri formidler kunst på vegne av kunstnere.

Per Kleiva –  Grafikk . Minneutstilling 2018

Per Kleiva – Grafikk. Minneutstilling 2018

Ørnulf Opdahl –  Vårlys.  2018

Ørnulf Opdahl – Vårlys. 2018

Håkon Bleken –  Memento Mori , jubileumsutstilling 90 år, 2019

Håkon Bleken – Memento Mori, jubileumsutstilling 90 år, 2019

 
 
512x512bb.jpg

QB Gallery

QB er et Oslo-basert galleri for norsk samtidskunst. Galleriet viser et utvalgt knippe av den meste interessante og banebrytende norske samtidskunsten, i form av solo-utstillinger og nøye planlagte gruppeutstillinger. Kunsten som tilbys omfatter unike verk samt kunst i edisjoner i galleriets lokaler og på nett. QB holder til i samme bygg som Blomqvist kunsthandel, og viser både veletablerte kunstnere som Marianne Heske og Håkon Bleken samt yngre aktuelle kunstnere som Josefine Lyche, Thomas Kvam, Yngve Benum og Lars Morell. Galleriet ønsker å gjøre kunst tilgjengelig for et bredt publikum, både veletablerte samlere men ikke minst den nye generasjonen kunstpublikum.

Et utvalg av hva du kan se hos QB Gallery under Grafikkmessen 2019: Sverre Bjertnes & Håkon Bleken, 2014, silketrykk ( 120 x 80 cm, 160 x 125 cm, 120 x 80 cm)

Et utvalg av hva du kan se hos QB Gallery under Grafikkmessen 2019:
Sverre Bjertnes & Håkon Bleken, 2014, silketrykk ( 120 x 80 cm, 160 x 125 cm, 120 x 80 cm)

Thomas Kvam, Natural Born Pollock. QB Gallery

Thomas Kvam, Natural Born Pollock. QB Gallery

Skjermbilde%25252B2018-12-14%25252Bkl.%25252B11.26.09.jpg

Galleri Ismene

Galleri Ismene har siden oppstarten i 1982, vært et av Norges ledende privatgallerier, med hovedvekt på norsk og internasjonal billedkunst. Parallelt med kontinuerlig utstillingsvirksomhet, driver galleriet åtte grafikklubber og edisjonsvirksomhet av grafiske opplag.

Grafikk har alltid vært et kjerneområde for galleriet, som gjennom over 30 år har stått for et stort antall grafiske edisjoner. Galleri Ismene har utgitt flere store mappeverk med sentrale norske kunstnere som Håkon Bleken, Magne Furuholmen og Håkon Gullvåg, og gjennom våre grafikklubber sørger vi for å spre høyverdig grafisk kunst til et stort publikum. I tillegg til norske kunstnere har Galleri Ismene alltid frontet internasjonal kunst. 

På Oslo grafikkmesse vil vi i tillegg til egne utgivelser av blant andre Lars Tiller, Kjell Nupen og Håkon Bleken, vise arbeider av Håkon Gullvåg, Tracey Emin, Per Kirkeby og Georg Baselitz.

IMG_5939.jpg
logo.jpg

MELK

MELK ble etablert av kunstnerne Bjarne Bare og Behzad Farazollahi i 2009. De så et generasjonsskifte i det skandinaviske fotofeltet og ville gi kunstnerne i etableringsfasen et visningsrom med frie tøyler, som også fungerte som et springbrett for å opprette nye kontakter og realisere utstillinger ved større institusjoner og mer etablerte gallerier. 

Formålet er å være den ledende møteplassen for skandinavisk kamerabasert kunst. I sine visningsrom på Grünerløkka, Tøyen, og nå på St. Hanshaugen har MELK siden starten produsert over 70 separatutstillinger, deltatt på nasjonale og internasjonale kunstmesser og arrangert og deltatt på en rekke seminarer for å fremme en ny generasjon kunstnere. I tillegg er MELK redaktørene bak det omfattende bokprosjektet New Scandinavian Photographyutgitt på Black Dog Publishing i 2015. Bokprosjektet er de siste to årene videreført gjennom gruppeutstillinger med tittelen Dislocating Surfacespå Kunstnernes Hus i Oslo og på Centro de la National Artes i Mexico City. Boken er innkjøpt av 74 univeristetsbiblioteker og museer som blant annet Oxford, Harvard, UCLA, Samtidsmuseet, Louisiana og MOMA. 

Ingrid Eggen, Ed 10, 30 x 40 cm

Ingrid Eggen, Ed 10, 30 x 40 cm

Ingrid Eggen, Ed 10, 30 x 40 cm

Ingrid Eggen, Ed 10, 30 x 40 cm

Ingrid Eggen, Ed 10, 30 x 40 cm

Ingrid Eggen, Ed 10, 30 x 40 cm

 
 
blomqvist_logo_sort.jpg

Blomqvist Nettauksjon

Blomqvist Nettauksjon er Norges største omsetningskanal for kunst, antikviteter, design, sølv, smykker, vin og andre verdifulle objekter av høy kvalitet. Over 20.000 objekter auksjoneres i året og nettsiden har over 200.000 besøkende i måneden. 

Hos oss kan du finne norsk og internasjonal grafikk med prisvurdering fra 2.000 til flere titalls tusen kroner, samt maleri, fotokunst, skulptur og mer. Alt utført av anerkjente kunstnere som Gunnar S. Gundersen, Jakob Weidemann, Anna-Eva Bergman, Frans Widerberg, Victor Vasarely, Per Kleiva, Inger Sitter, Kai Fjell, Edvard Munch, Rolf Nesch, Nicolai Astrup, Joan Miró og Pablo Picasso er ofte å finne på blomqvist.no. 

Grafikk i høyere prisklasser fra 50.000 til flere millioner kroner omsettes på auksjon seks ganger i året eller ved direkte formidling hos Blomqvist Kunsthandel. Gjennom våre selskaper tilbyr vi et bredt spekter av grafikk fra andrehåndsmarkedet og her finnes landets fremste kunsteksperter tilgjengelige for verdivurdering, konsultasjon, salg og innkjøp til din samling. 

Skjermbilde 2019-01-14 kl. 23.23.38.png
Gunnar S. Gundersen

Gunnar S. Gundersen

 
color-3.png

Kontakt oss

Navn *
Navn
color-3.png